Adi Melicovici – târgovișteanul care rupe granițele


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Adi Melicovici – târgovișteanul care rupe granițele

Adi Melicovici – târgovișteanul care rupe granițele


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!


          Despre Adrian Melicovici (sau Adi, cum îl știu prietenii) s-au spus și scris multe. Rânduri care n-au avut sens dar și cuvinte care au meritat să fie publicate în același paragraf în care numele-i i-a fost menționat.

          L-am ținut aseară de vorbă cred că mai bine de o jumătate de oră. După 586 km parcurși pe jos de la Târgoviște până la Sânnicolau Mare (jud. Timiș), pentru că nu vorbim de autostrăzi ci de drumurile secundare, Adi mi-a mărturisit că abia de două zile se confruntă cu crampe la picioare. Se drege, ușor-ușor, cu produsele farmaceutice pe care le are la el (și care i-au fost asigurate de unul din sponsorii expediției). Nu condiția fizică este însă cea care îl neliniștește acum ci faptul că astăzi, aproape de orele prânzului, va trece granița către Ungaria pe la punctul de frontieră Cenad.

          Mulți dintre noi știm că, atunci când vine vorba de români, vecinii noștri din țara celor “Zece Săgeți” nu sunt tocmai primitori. Dar curajosul nostru, care până acum a mers în medie 30 km/zi, nu se dă ‘napoi așa ușor. Și-a propus, ce-i drept, să traverseze Ungaria ceva mai repede. Astfel, în maxim 8 zile să-și ia adio de la ea. Acesta este, poate, cel mai bun moment ca gândurile bune primite via sms ori via facebook să ia forma unui scut care să-l ferească de toate relele. Pe parcursul celor 8 zile își va face cu greu simțită prezența pe facebook, acolo unde ține legătura cu toți cei care-l susțin. Drumul de traversare a Ungariei nu se situează într-o zonă turistică, așadar șansele de a găsi rețele wireless scad considerabil…

          În urmă cu două zile, când se afla la aproximativ 50 km de granița cu Ungaria, răspundea la telefon… “Unde ești, Adi?”, îl întreba chiar primarul municipiului Târgoviște. Deși cei doi au ținut legătura încă de la începutul expediției, de data aceasta era vorba de ceva mai mult… Gabriel Boriga, aflat la Arad pentru meciul ICIM Arad – CSM Târgoviște, s-a urcat într-un taxi și a pornit spre al nostru Melicovici. L-a surprins plăcut, cu atât mai mult cu cât nu l-a anunțat din timp de vizită. Uneori, o strângere de mână a unui om care a crezut în tine din prima clipă înseamnă mai mult decât încurajările a zeci de oameni.

          Eram curioasă să aflu dacă a dat de oameni inimoși pe drum și, mai ales, unde anume. Răspunsul lui a venit ca un fulger, neavând nevoie de timp pentru a cântări cuvintele: “De la Orșova s-a schimbat țara!”. Și uite așa am început să vorbim despre oameni și “oameni”… iar de la subiectul acesta până la partenerii media care doar și-au trecut numele pe foaie, da, a fost doar un pas.

          “În stânga fluviul, în dreapta munții…”, nota recent Adi pe blogul său de călătorie. A mers pe lângă Dunăre peste 23 km, îndeajuns încât să o poată numi călăuză. Deși e curajos de când îl știu (n.r.: dinainte să lucrez în presă), am surprins în vocea de la telefon o altă latură a sa. Îmi povestea cu mare încântare despre Raiul descoperit în comuna Șandra (jud. Timiș), localitate în care fetele de la PRO i-au recomandat să înopteze. Acolo, toate drumurile duceau către Schwabenhaus, o pensiune agro-turistică pe care probabil n-o va uita niciodată. Mi-a descris-o ca fiind “un muzeu” în care trăiești.

          Lavinia Șandru (fost deputat). Mi-a menționat de mai multe ori de ea. O numește “înger păzitor” pentru că, de când a aflat de expediția lui, a tras câteva sfori pentru a-i fi bine drumețului nostru. L-a ajutat cum a putut și nu doar o dată. De asemenea, ea este a doua persoană, alături de edilul municipiului Târgoviște, care îl sună frecvent.

          În mai puțin de 12 ore, “misiunea” se mută în Ungaria. Sper ca drumul să-i fie lin iar surprizele… plăcute.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

"Adi Melicovici – târgovișteanul care rupe granițele" - 6 comentarii

  1. DORINA.C spune:

    Trecand prin multe peripetii,observ ca Dl.Melicovici a incetat sa mai scrie in Forum iar in Facebook este foarte rezervat.Ne intrebam cu totii care este motivul tacerii Dlui?

    • Ioana Radu spune:

      A intrat în Ungaria iar traseul pe care îl va urma nu se află într-o zonă turistică, așadar șansele să găsească rețele de internet wireless sunt minime.

      • Julia spune:

        FATA SOARELUI din Speranta unui VIS a lui Melicovici are astazi un contur si un nume CRISTINA (CRIS)d in Monterotondo, un Orasel satelit al Romei. CRISTINA a FUGIT din Romania cu anii in urma cu un camion, impreuna cu altii barbatii romani. Ea, este o buna prietena a lui Melicovici din Moreni. Prin aceasta plimbare Melicovici ne asigura ca vrea sa promoveze Chindia si Romania, in timp ce intr-un alt interviu declara ca SCOPUL PRINCIPAL al calatoriei lui este VIZITA la Monterotondo unde locuieste CRISTINA. Este aceasta o CAMPANIE TURISTICA, vizitarea unei femei FUGITE din Romania? Este aceasta DIASPORA si SUFLETUL unei romance care lasa in urma o Familie, Prietenii, Sperante?..DENIGRAM ROMANII? Acesti Romanii nu au vrut sa fie romanii, si-au parasit Tara pe FURIS ascunzadu-se de ochii nostrii. In Monterotondo locuiesc multe CRISTINE care si-au cautat viitorul, libertatea, avenutura, iubirile…. Vasile, Tanase, Suciu, Verga, Minea, Porpora, Maccioiu, Corduneanu….Aceste FETE, nu sunt Fetele Romaniei, ele sunt FETELE unui SOARE ARZATOR, care nu aduce numai caldura ci si ploaie, frig si umezeala, stomacuri goale si disperare. Ele nu ne-au dorit si noi ramanem doar cu gustul amar al unui VIS Targovistean.

  2. […] despre care vă scriam în noaptea ce tocmai a trecut (click aici pentru a vedea articolul!) se îndreaptă cu pași grăbiți spre Szeged (Ungaria). El se află la jumătatea drumului dintre […]

  3. Janina spune:

    Cu mult regret trebuie sa constatam ca Dl.Melicivici are tendinta de a face un puci politic la Primaria Targoviste.El acuza pliticienii de la Primarie de a nu fii capabili sa intretina un oras politic si cultural,acestia fiind „vanduti”,in special PDS,USL si PDN.Primarul Boriga,care l-a ajutat financiar la plecarea in „excursia”acestuia la Roma,primeste deasemenea o critica,Melicovici sustinand,ca ,conducerea lui politica va fi discutata negativ la Roma cu presa locala de acolo.Plecarea acestui cetatean in strainatate nu va aduce Targovistei infratirea ci,defaimarea unui oras care a meritat mai mult decat a fi reprezentat de un Aventurier.

  4. Cerasela spune:

    Pribeag,fara Visuri si Sperante,Adrian Melicovici,scrie o carticica fara caracter,continut si culoare literara,tradusa si in Limba italiana,dar prost vanduta,incercand sa se pricopseasca pe spinarea romanilor din Diasporasi a Primariei Targoviste,cerandu-le acestora banii de ajutor.Adrian Melicovici ramane acelasi IDIOT al rezelelor de socializare din Romania.

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Adi Melicovici – târgovișteanul care rupe granițele