CSM Târgovişte părăseşte Euroliga după un meci decis de arbitri!


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> CSM Târgovişte părăseşte Euroliga după un meci decis de arbitri!

CSM Târgovişte părăseşte Euroliga după un meci decis de arbitri!


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

csm-spartakCampioana României, Municipal Târgovişte, a disputat ultimul meci din acest sezon european, chiar în faţa propriilor suporteri, împotriva formaţiei Spartak Moscova Vidnoje. Rusoaicele s-au impus în al doilea meci din play-off cu scorul de 68-65, după ce marţi învinseseră echipa târgovişteană cu scorul de 91-84. Vă aducem aminte că învingătoarea  din play-off se decide în sistemul cel mai bun din 3 jocuri, astfel că formaţia rusă merge mai departe în Final Eight-ul competiţiei.

Rusoaicele s-au aflat la conducere pe tot parcursul partidei, scorul la pauză fiind de 25-32 în favoarea acestora. Pe finalul sfertului trei, Municipalul s-a apropiat la doar un coş diferenţă de Spartak (47-49), însă arbitrii partidei au considerat că acest lucru nu este acceptabil şi au decis pentru rusoaice, dictând fault tehnic şi 4 aruncări libere, toate transformate, moment cheie care a reprezentat decăderea târgoviştencelor. Sfertul patru a consemnat victoria cu 2-0 la general a moscovitelor în play-off-ul Euroligii feminine şi calificarea acestora la turneul final care se va desfăşura tot în Rusia, la Ekaterinburg.

Remarcatele partidei au fost Becky Hammon, care a avut 18 puncte, 4 pase decisive, Candace Dupree – 16 puncte, 10 recuperări, Isabelle Yacoubou – 15 puncte, 8 recuperări pentru Spartak. În replică, Ivanka Matic a avut 18 puncte, 6 recuperări, Jillian Robbins – 15 puncte, 12 recuperări, iar Matee Ajavon a avut 13 puncte pentru Târgovişte. De notat că Maja Miljkovic nu a jucat.

La finalul partidei, Gabriel Boriga şi-a arătat nemulţumirea faţă de deciziile arbitrilor în defavoarea Municipalului, declarând următoarele: „Un croat şi un italian au decis  în această seară rezultatul meciului. Este o ruşine a baschetului la nivel european. Ceea ce spun îmi asum. Sper ca FIBA să-i suspende pe viaţă pe cei doi arbitri care nu fac onoare să arbitreze în baschet. Nu merită să arbitreze în viaţa lor, s-au vândut, probabil pentru bani, împotriva unui sentiment care este baschetul. Spartak Moscova are un buget mai mare decât bugetul municipiului Târgovişte şi jucătoare bune şi nu avea nevoie de doi arbitri care să decidă rezultatul meciului. Ruşine!”

Totuşi, echipa târgovişteană iese cu capul sus din cea mai importantă competiţie europeană la nivelul baschetului feminin, reuşind să ajungă în Top 14 al competiţiei la chiar prima participare. Aceasta reprezintă cea mai importantă realizare a unui club de baschet din România! Suntem mândri de faptul că judeţul Dâmboviţa a ajuns astfel să fie pus pe harta unei competiţii importante din Europa!

Ţinem să felicităm conducerea clubului, echipa, staff-ul tehnic şi suporterii minunaţi care au încurajat echipa necondiţionat pe tot parcursul competiţiei!

Iată rezultatele înregistrate de CSM Târgovişte în Euroliga feminină de baschet în sezonul 2012-2013:

CSM Târgovişte – Famila Schio 75-76
Fenerbahce – CSM Târgovişte 73-48
CSM Târgovişte – Nadezhda Orenburg 79-76
UE Sopron – CSM Târgovişte 82-87
CSM Târgovişte – Arras Pays D’artois 72-64
Good Angels Kosice – CSM Târgovişte 93-78
Famila Schio – CSM Târgovişte 66-62
CSM Târgovişte – Fenerbahce 60-89
Nadezhda Orenburg – CSM Târgovişte 71-68
CSM Târgovişte – UE Sopron 57-65
Arras Pays D’Artois – CSM Târgovişte 67-66
CSM Târgovişte – Good Angels Kosice 72-64
Sparta&K M.R. Vidnoje – CSM Târgovişte 91-84
CSM Târgovişte – Sparta&K M.R. Vidnoje 63-68

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
CSM Târgovişte părăseşte Euroliga după un meci decis de arbitri!