Percheziţii în Dâmboviţa, Capitală şi alte şase judeţe la hoţii de produse petroliere


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Percheziţii în Dâmboviţa, Capitală şi alte şase judeţe la hoţii de produse petroliere

Percheziţii în Dâmboviţa, Capitală şi alte şase judeţe la hoţii de produse petroliere


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Peste 1.000 de poliţişti fac, duminică, 233 de percheziţii în Capitală şi şapte judeţe, pentru a duce la audieri 241 de persoane suspectate de furturi de produse petroliere din rafinării şi aeroporturile „Henri Coandă” şi „Aurel Vlaicu”, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1,1 milioane de lei.

Percheziţiile au loc la 233 de adrese din Bucureşti şi judeţele Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Constanţa, Giurgiu şi Ialomiţa, fiind verificate şi şase societăţi comerciale, se arată într-un comuniat de presă al Poliţiei Române.

Poliţiştii vor pune în aplicare 241 de mandate de aducere.

Cauza în care se fac percheziţiile este instrumentată de Serviciul de Ordine Publică din IPJ Dâmboviţa, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Dâmboviţa şi vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor suspecţi de furturi de produse petroliere din rafinării şi aeroporturile internaţionale „Henri Coandă” şi „Aurel Vlaicu” Bucureşti, prejudiciul total fiind estimat la 1.119.000 de lei.

La acţiune participă peste 1.000 de poliţişti din cadrul IGPR, Poliţia Capitalei şi IPJ Argeş, Ialomiţa, Giurgiu, Ilfov, Constanţa, Buzău şi Dâmboviţa, care folosesc peste 600 de autospeciale.

De asemenea, monitorizarea echipelor din teren se va realiza cu sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din Ministerul Afacerilor Interne.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI şi al Serviciului Român de Informaţii.

Zeci de tone de motorină, bani şi arme, găsite în urma percheziţiilor

Zeci de tone de motorină, mai multe sume de bani şi câteva arme au fost găsite la percheziţiile din Capitală şi şapte judeţe, aproape toate cele 241 de persoane căutate fiind deja duse la audieri, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan.

Raluca Seucan a precizat că poliţiştii au găsit la percheziţiile domiciliare zeci de tone de motorină, în garaje şi locuri special amenajate. Ea a mai spus că armele găsite la percheziţii ar fi deţinute legal, dar acestea nu ar fi fost păstrate corespunzător.

Anchetatorii au dus la audieri aproximativ 90 la sută dintre cele 241 de persoane căutate, a spus Raluca Seucan, precizând că printre acestea sunt suspecţi de furturi de combustibil, complici, tăinuitori şi martori.

Persoanele ridicate în urma percheziţiilor vor fi audiate, duminică, la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa şi IPJ Dâmboviţa.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Percheziţii în Dâmboviţa, Capitală şi alte şase judeţe la hoţii de produse petroliere